کربوهيدراتهاي طلايي
کربوهيدراتها اگرچه در رژيم غذايي بايد با احتياط مورد استفاده قرار بگيرند اما براي تقويت انرژي و خلقوخو بسيار حياتي هستند. کربوهيدراتها ارجحيت اول بدن براي سوخت هستند و ميتوانند سطح سروتونين بدن را هم افزايش بدهند. اما نکته کليدي پرهيز از مصرف شيرينيها است که ميتواند قندخون را بالا ببرد و به خستگي و بيحالي منجر شود.
به جاي آن بايد به سراغ کربوهيدراتهاي حاصل از غلات و حبوبات و نان گندم برنج قهوهاي رفت. بدن خيلي آهسته از اين مواد استفاده ميکند و در نتيجه قندخون در حد متعادل حفظ شده و انرژي هم همچنان پايدار خواهند ماند.
خشکبار
خشکبارهايي مثل بادام، پسته و گردو سرشار از پروتئين هستند اما داراي منيزيم هم هستند، (ماده معدني که نقش حياتي در تبديل قند به انرژي بازي ميکند) تحقيقها نشان ميدهد کمبود منيزيم در بدن ميتواند سبب تخليه انرژي از بدن شود. منيزيم همچينن در غلات کامل مخصوصا حبوبات وجود دارد. خشکبار همچنين حاوي سلنيوم هستند که اين نوعي ماده طبيعي تقويتکننده خلق و خو است.
مطالعات نشان داده است که بين سطوح پايين سلنيوم و خلق پايين ارتباط وجود دارد. اين ماده معدني همچنين در گوشتها، غذاهاي دريايي، دانهها و غلات وجود دارد.
گوشت لخم
گوشت گوساله و گاو لخم و مرغ خام، جوجه بدون پوست و کبابهاي ترکي بدون چربي لخم منبع پروتئين هستند که خود پروتئين حاوي آمينواسيد تيروسين است. تيروسين سطح دوپامين و نوراپي نفرين را تقويت ميکند. اين دو مواد شيميايي مغزي ميتواند به شما کمک کنند که هوشيارتر بوده و تمرکزتان بيشتر شود.گوشتها همچنين حاوي ويتامين B12 هستند که از بيخوابي و افسردگي جلوگيري ميکنند.
ماهي سالمون
ماهيهاي چرب سالمون سرشار از اسيدهاي چرب امگا3 هستند. مطالعات نشان ميدهد اين مواد بدن را در مقابل افسردگي محافظت ميکنند. امگا3 موجود در ماهيها مزاياي متعدد زيادي دارد که از آن جمله ميتوان به سلامت ماندن قلب اشاره کرد. در کنار ماهيها، خشکبار و سبزيهاي برگ سبز تيره هم داراي امگا هستند. صبحانههاي خلقافزا براي هر کسي که ميخواهد انرژي و خلقوخوي خود را تقويت کند، فرار از صبحانه راهکار مناسبي نيست.